Filozofija v kuhinji. Kratka kritika kulina­ričnega razuma

Prodajna cena:10,01€
Spletna cena:8,50€
Avtor: 
Francesca RIGOTTI
Leto: 
2005
SKU: Rigotti

Prevod: Neda Pagon

Avtorica je profesorica političnih ved in institucij na Univerzi v Luganu. Njena Filozofija v kuhinji je filozofsko besedilo prav poseb­ne vrste; sledimo razvoju filozofije, kot da bi šlo za hrano: od pri­prave prek peke do postrežbe nam v užitje. Avtorica opisuje analo­gij o med hrano za duha in hrano za telo. Četudi obe starodavni opra­vili, namreč filozofiranje in prehranjevanje, se ju je v preteklosti navadno prikazovalo kot nekaj zelo oddaljenega, večinoma zato, ker naj bi šlo pri filozofiji za povsem moško opravilo, medtem ko naj bi kuhinja zavzemala misli in roke žensk. Živahno napisano delo nas vabi v družbo Aristotela (ki bi menda napisal še več, če bi bolje jedel), da bi uživali z njim ob olivah in figah, k mizi nas kliče Kant, za poobedek se zleknemo v senci s Kierkegaardom...